Máme otevřeno Naše online čistírna je tu stále pro vás. Zaměstnanci v čistírně i kurýři jsou vybaveni ochrannými pomůckami. Děkujeme za vaši přízeň.

Oblečení a doplňky pro letní typ

07. 08. 2024

Oblečení a doplňky pro letní typ

Pravděpodobně jste již někdy slyšeli o barevné typologii. Tento systém primárně rozlišuje čtyři základní barevné typy, které se v rozšířených verzích mohou rozrůst až na šestnáct. Každý ze čtyř základních typů – jaro, léto, podzim a zima – má pak několik podtypů. Pro základní orientaci a sestavení šatníku však postačí i tyto základní 4 kategorie. Tentokrát se zaměříme na letní typ a barvy, které mu nejlépe lichotí.

Než se však pustíte do přetváření svého šatníku, je nezbytné zjistit, které barvy vám skutečně sluší. K tomu slouží takzvaný šátkový test.

Jak zjistit svůj barevný typ?

K určení barevného typu se používá takzvaný šátkový test. Tento test můžete provést i sami doma. Test spočívá v tom, že si za denního světla, bez make-upu a s vlasy staženými dozadu, stoupnete před šedé pozadí a k obličeji si přikládáte šátky nebo papíry v teplých žlutých, žluto-oranžových a naopak studených, až namodralých růžových barvách. Pozorujte, při které barvě se vaše pleť rozzáří a při které naopak vypadá unaveně a nevýrazně.

Pokud vypadáte nejlépe vedle studené růžové, pravděpodobně jste letní nebo zimní typ. Vedle žluté a žluto-oranžové nejvíce vynikne jarní a podzimní typ.

Jak vypadá letní typ

Letní typ je jedním z nejčastěji zastoupených barevných typů, který se vyznačuje světlými až středně tmavými tóny pleti s chladnými podtóny. Abyste podtrhli krásu tohoto typu, je důležité vybírat oblečení a doplňky, které harmonizují s jeho přirozenými barvami.

Barvy ideální pro letní typ

Světlé a pastelové odstíny

Letní typy excelují ve světlých a pastelových odstínech. Barvy jako levandulová, světle růžová, ledově modrá a jemně mentolová dodávají letnímu typu svěžest a zdůrazňují jeho přirozenou jemnost. Tyto barvy jsou skvělé pro každodenní oblečení, ale i pro formálnější příležitosti.

Neutrální barvy  

Neutrální barvy hrají klíčovou roli ve výběru šatníku pro letní typ.  Šedá, námořnická modř a   chladná bílá tvoří perfektní základní barvy pro kousky, které lze snadno kombinovat s výraznějšími barvami. Těmito barvami nikdy nic nezkazíte a vždy budete vypadat elegantně a upraveně.

Chladné tóny  

Chladné tóny jako safírová, smaragdová a třpytivá stříbrná dodávají outfitům letních typů hloubku a sofistikovanost. Tyto barvy jsou ideální pro večerní a slavnostní příležitosti, kdy chcete působit zvlášť elegantně a přitahovat pozornost.

Výběr oblečení pro letní typ  

Denní oblečení  

Při výběru denního oblečení pro letní typ je klíčové zůstat u lehkých a vzdušných materiálů, jako je bavlna, len a hedvábí. Tyto materiály nejenže vypadají přirozeně, ale také umožňují pokožce dýchat, což je nezbytné především v teplých měsících.

Formální oblečení  

Pro formální příležitosti jsou ideální šaty v neutrálních nebo pastelových barvách. Koktejlové šaty v jemně růžové nebo ledově modré barvě jsou skvělou volbou pro večerní události. Důležité je volit střihy, které podtrhnou vaši siluetu a zdůrazní vaše přednosti.

Doplňky pro letní typ  

Šperky  

Šperky by měly potrhovat jemnost letního typu. Stříbrné šperky, perly a šperky s chladnými kameny   jako je safír nebo akvamarín jsou perfektní volbou. Vyvarujte se příliš těžkých a robustních kousků, které by mohly přebít vaši přirozenou jemnost.

Kabelky a boty  

Pro letní typ jsou vhodné kabelky a boty v neutrálních nebo pastelových barvách. Béžové, šedé nebo světle růžové kabelky dodají vašemu outfitu sofistikovaný nádech. Boty by měly být pohodlné a elegantní, ideální jsou sandály na nízkém podpatku nebo baleríny.

Sezónní trendy a letní typ  

Jaro/Léto  

Během jarních a letních měsíců je skvělý čas na experimenty s lehkými látkami a pastelovými barvami. Květinové vzory, pruhy a puntíky jsou oblíbené vzory, které se hodí k letnímu typu. Nezapomeňte na sluneční brýle a široké klobouky, které nejenže chrání před sluncem, ale také skvěle doplňují váš styl.

Podzim/Zima  

V chladnějších měsících je důležité zůstat věrný svým chladným barevným tónům, ale přidat trochu hloubky a teplejší materiály. Svetry v safírové nebo smaragdové barvě, vlněné šály a kabáty v šedé nebo námořnické modři vás udrží v teple a zároveň budete vypadat stylově.

Stylingové tipy pro letní typ  

Méně je více  

 

Letní typ by měl vsadit na minimalistický styl. Čisté linie, jednoduché střihy a jemné doplňky vytváří elegantní a sofistikovaný vzhled. Vyhýbejte se příliš křiklavým barvám a vzorům, které by mohly přebít vaši přirozenou krásu.

Péče o pleť  

Pro letní typ je stejně jako pro ostatní důležité dbát na správnou péči o pleť. Používejte hydratační krémy, které dodají vaší pleti svěžest a zdravý vzhled. Nezapomeňte na ochranné faktory proti slunci, které chrání vaši citlivou pleť před UV zářením.

Výběr správného oblečení a doplňků pro letní typ je klíčem k tomu, abyste vypadali a cítili se skvěle. Dodržováním našich tipů a rad můžete snadno vytvořit šatník, který podtrhne vaši přirozenou krásu a styl. Nezapomeňte, že nejdůležitější je, abyste se ve svém oblečení cítili pohodlně a sebevědomě.

Sdílet

Rozvážíme i k vám?
Ověřte si adresu

Vaši adresu potřebujeme vědět už teď, abychom vám mohli zobrazit pouze nabídku týkající se vaší lokality.

Na této adrese čistíme

Pokračovat na další sortiment

Ve Vaší lokalitě bohužel nečistíme žádné produkty z této kategorie

Zadat jinou adresu

Je nám líto, ale nejčastěji čištěné na této adrese nečistíme, ale jiný sortiment ano

Pokračovat na dostupný sortiment