Máme otevřeno Naše online čistírna je tu stále pro vás. Zaměstnanci v čistírně i kurýři jsou vybaveni ochrannými pomůckami. Děkujeme za vaši přízeň.

Co zabalit dětem na tábor? Poradíme vám!

13. 06. 2024

Co zabalit dětem na tábor? Poradíme vám!

Léto je sice v druhé polovině, ale letní tábory v srpnu rozhodně nejsou výjimkou. Pokud tedy balíte svého malého nezbedu na tábor, pak pro vás máme pár tipů, které vám pomohou. V našem článku najdete i vzorový seznam věcí na tábor.

Myslete na to, že konkrétní seznam se bude měnit i podle zaměření tábora. Jedině se správnou výbavou si děti letní dobrodružství užijí do sytosti a bez omezení. Oblečení byste měli balit společně – vy si budete jisti, že má vaše dítko vše potřebné, ono zase bude vědět, kde věci hledat. Snažte se při balení najít rovnováhu – nedávejte dětem příliš mnoho zbytečných věcí, drahé oblečení nebo elektroniku.

Do čeho oblečení zabalit?

Přemýšlíte o tom, do jakého zavazadla sbalit oblečení a další věci? Zjistěte si, jakým způsobem budou děti zavazadlo přepravovat. A také kolik místa budou v ubytování mít. Do stanového tábora se bude spíše hodit batoh nebo krosna a do zděné nebo dřevěné chatky se vejde i cestovní kufr. 

Rozhodující je i doprava, pokud až na místo přijedou autobusem nebo autem, klidně jim věci zabalte do kufru, jehož hlavní výhoda spočívá v přehledném urovnání věcí. Jestliže se však jedná o turisticky zaměřený tábor v přírodě, a děti budou muset urazit část cesty pěšky, rozhodně sáhněte do turistického batohu.

Oblečení – vybírejte praktické kousky, které se hodí v i chladnějších dnech

Základem je dostatek oblečení, a to jak čistě letního, tak teplejšího, které zahřeje během chladnějších dnů i večerů. Ideální je oblečení z lehkých a funkčních materiálů, které rychle schnou (polyester nebo nylon). Důležité je mít i oblečení, které můžete vrstvit a získat tak ideální outfit do každého počasí.

Dle délky turnusu přizpůsobte množství oblečení tak, aby se dítko mohlo kdykoliv v případě potřeby převléknout, ale nevozilo s sebou polovinu šatní skříně. A právě v tom tkví kouzlo dobře zabaleného kufru.

Co určitě nezapomenout?

  • Spodní prádlo (čisté na každý den + několik kousků navíc a teplé ponožky)
  • Trička s krátkým i dlouhým rukávem
  • Mikinu a svetr 
  • Kraťasy a dlouhé kalhoty (pro holky sukně či letní šaty)
  • Nepromokavou bundu
  • Pokrývku hlavy v podobě kšiltovky, klobouku nebo šátku
  • Sluneční brýle
  • Pyžamo
  • Plavky
  • Vhodnou obuv a přezůvky (nejlépe na sport, do lesa i do vody – jeden pár rozhodně nestačí)

Pamatujte na to, že je vždy lepší volit starší a ověřené kousky, u kterých víte, že poskytují maximální pohodlí, a především se nemusíte se obávat, že se zničí. Je důležité si uvědomit, že letní tábory se běžně odehrávají v přírodě, sportuje se, hrají se hry v lese, tvoří se nebo posedává u ohně.

Holínky a pláštěnka

Ne všechny letní dny jsou zalité sluncem, může se stát, že některé proprší. Proto byste rozhodně neměli zapomenout zabalit i holínky a pláštěnku, nepromokavá bunda totiž při vydatném dešti nestačí.

Nezapomeňte se však chránit i před sluncem. Přibalte klobouk nebo čepici, sluneční brýle a krém s vysokým ochranným faktorem.

Mějte na paměti, že konkrétní vybavení a oblečení může záviset na konkrétním druhu tábora, jeho trvání a geografickém umístění. Doporučujeme se informovat u pořadatelů tábora o konkrétních doporučeních, které by mohli mít pro účastníky.

Sdílet

Rozvážíme i k vám?
Ověřte si adresu

Vaši adresu potřebujeme vědět už teď, abychom vám mohli zobrazit pouze nabídku týkající se vaší lokality.

Na této adrese čistíme

Pokračovat na další sortiment

Ve Vaší lokalitě bohužel nečistíme žádné produkty z této kategorie

Zadat jinou adresu

Je nám líto, ale nejčastěji čištěné na této adrese nečistíme, ale jiný sortiment ano

Pokračovat na dostupný sortiment