Máme otevřeno Naše online čistírna je tu stále pro vás. Zaměstnanci v čistírně i kurýři jsou vybaveni ochrannými pomůckami. Děkujeme za vaši přízeň.

Jaký střih kalhot vám nejlépe padne?

09. 10. 2024

Jaký střih kalhot vám nejlépe padne?

Kalhoty jsou jedním z nejdůležitějších kousků šatníku, ať už se jedná o pánské nebo dámské oblečení. Správný výběr střihu i materiálu může výrazně ovlivnit pohodlí při nošení i vzhled. Pojďte se podívat na různé střihy kalhot, jejich ideální použití.

1. Slim fit

Prvním a v současné době velmi populární je slim fit střih. Slim fit kalhoty jsou úzké a přiléhavé po celé délce nohou, což zdůrazní vaši postavu. Jsou proto ideální pro dámy a pány, kteří mají štíhlou postavu. Nejčastěji se vyrábí z elastických směsí bavlny, které umožňují pohodlí a přizpůsobení. Bavlna s přídavkem elastanu poskytuje mírnou pružnost, což je ideální pro tento přiléhavý střih.

Vhodné jsou pro neformální i poloformální příležitosti, kde se potřebujete cítit pohodlně. 

2. Straight fit (rovný střih)

Rovné kalhoty mají stejnou šířku od stehen po kotníky, což vytváří klasický a nadčasový vzhled. Tento univerzální střih je vhodný pro každodenní nošení do práce, školy nebo do města s přáteli. Nosit je však můžete i na formální příležitosti. Sedí většině typů postav, a proto jsou mezi lidmi velmi oblíbené.

Méně formální kousky se obvykle šijí z bavlny, směsi bavlny a polyesteru, nebo džínoviny. Pro formální rovné kalhoty se používají někdy i vlněné nebo směsové materiály.

3. Bootcut

Bootcut kalhoty se směrem ke kotníkům mírně rozšiřují, což vytváří lichotivou siluetu i dámám se širšími boky. Kalhoty v tomto střihu jsou ideální pro neformální nošení, často kombinované s vyšší obuví.

Nejčastěji se vyrábí z džínoviny nebo bavlněné směsi s příměsí elastanu, aby kalhoty byly pohodlné a zároveň dobře padly.

4. Wide leg (široké nohavice)

Kalhoty s širokými nohavicemi poskytují velkou volnost pohybu a pohodlí. Jsou proto skvělé pro neformální a volnočasové nošení. Při vhodné kombinaci mohou být však i velmi elegantní. Používají se látky jako viskóza, lehká bavlna, len nebo směsové tkaniny. Pro formálnější verze kalhot s širokými nohavicemi se používají vlněné nebo hedvábné směsi.

5. High-waisted (s vysokým pasem)

Kalhoty s vysokým pasem se hodí pro zvýraznění pasu a optické prodloužení nohou. Skvěle se hodí do práce, na formální události i volný čas. Dobře se kombinují s crop topy nebo zastrčenými košilemi. Pro výrobu těchto kalhot se nejčastěji používá bavlna, směsi s elastanem nebo polyesterem. U elegantnějších variant se používají také vlněné směsi a jemné syntetické materiály.

6. Cargo kalhoty

Cargo kalhoty se vyznačují volným střihem a jsou charakteristické velkými kapsami. Ideálně se hodí pro outdoorové aktivity nebo volnočasové nošení. Cargo kalhoty jsou praktické a pohodlné. Nejčastěji pevná bavlna nebo směsi bavlny s nylonem, které jsou odolné a vhodné pro aktivity venku.

7. Tapered fit

Tapered fit kalhoty se zužují směrem ke kotníkům, ale jsou volnější kolem stehen. Tyto kalhoty jsou ideální pro neformální příležitosti a běžné nošení. Jejich moderní střih vypadá stylově například s teniskami.

Perfektní jsou pro výrobu těchto kalhot bavlněné směsi, džínovina nebo látky s elastanem. Pro pohodlné nošení se používají lehčí a pružnější materiály.

8. Flared (zvonové kalhoty)

Zvonové kalhoty, typické pro 70. léta, opět prožívají svou chvilku slávy. Kalhoty se výrazně rozšiřují od kolen dolů. Vhodné jsou pro odvážné a retro outfity a je ideální je nosit k botám na platformě.

Džínovina, bavlna, samet nebo elastické směsi, které zajišťují pohodlné nošení a stylový vzhled jsou pro tyto kalhoty ideální.

9. Capri kalhoty

Capri kalhoty mají délku nad kotníky, vyrábí se z lehké bavlny, směsi polyesteru nebo lněné látky, které jsou prodyšné a pohodlné na nošení v teplejším klimatu. Díky tomu jsou ideální pro teplejší počasí. Jsou proto skvělou volbou pro letní outfity nebo cestování.

10. Chinos

Chinos jsou lehké kalhoty s rovným střihem, které působí elegantněji než džíny. Ideální jsou pro poloformální a neformální příležitosti, dobře se kombinují s košilí nebo tričkem.

Vyrábí se z bavlněného plátna nebo směsi bavlny s elastanem. Chinos jsou často lehčí a prodyšné, což je činí pohodlnými pro nošení v teplejším počasí.

Kalhoty jsou základním kouskem šatníku a jejich střih i materiál byste měli pečlivě vybírat podle účelu a osobního stylu. Při výběru kalhot hraje roli nejen jejich střih, ale také materiál, ze kterého jsou vyrobeny. Každý typ kalhot má své specifické využití a nabízí různé úrovně pohodlí, elegance a funkčnosti. Experimentujte se střihy i materiály, abyste našli ty, které vám nejlépe vyhovují.

Sdílet

Rozvážíme i k vám?
Ověřte si adresu

Vaši adresu potřebujeme vědět už teď, abychom vám mohli zobrazit pouze nabídku týkající se vaší lokality.

Na této adrese čistíme

Pokračovat na další sortiment

Ve Vaší lokalitě bohužel nečistíme žádné produkty z této kategorie

Zadat jinou adresu

Je nám líto, ale nejčastěji čištěné na této adrese nečistíme, ale jiný sortiment ano

Pokračovat na dostupný sortiment