Máme otevřeno Naše online čistírna je tu stále pro vás. Zaměstnanci v čistírně i kurýři jsou vybaveni ochrannými pomůckami. Děkujeme za vaši přízeň.

Jak prát oblečení v kempu?

01. 07. 2024

Jak prát oblečení v kempu?

Vyrážíte letos v létě na dovolenou do kempu? Pak určitě přemýšlíte nad tím, jak budete prát oblečení. Praní oblečení v kempu může být výzvou, a to hlavně, když vyrážíte do kempu s celou rodinou. S několika praktickými tipy a správným přístupem to však jistě zvládnete snadno. V našem článku vám poradíme, jak efektivně prát oblečení v kempu, aniž byste poškodili přírodu a udrželi své věci čisté.

Čisté oblečení přispívá k vaší pohodě na dovolené, což je už samo o sobě dobrý důvod, proč se do praní v kempu pustit. Když se navíc připravíte na praní, ušetříte prostor v zavazadlech. Znečištěné oblečení může přilákat hmyz a jiná zvířata, což při kempování rozhodně nechcete riskovat. V neposlední řadě, včasné praní oblečení prodlužuje jeho životnost.

Na praní oblečení v kempu se musíte pořádně připravit, díky tomu si ušetříte mnoho starostí.    Frekvence praní oblečení v první řadě závisí na délce pobytu a aktivitách, které provozujete. Obecně se doporučuje prát oblečení každých pár dní, abyste měli neustále k dispozici suché a čisté oblečení.

Co potřebujete na praní v kempu?

  • Kbelík na vodu
  • Ekologický prací prostředek (pokud ho používáte)
  • Kartáč na oblečení
  • Sušák na prádlo nebo šňůru na prádlo
  • Voda (přírodní zdroj nebo z kempu)
  • Přenosná pračka

Jak připravit oblečení na praní

Než začnete prát, je důležité připravit oblečení. Nejprve zkontrolujte kapsy a vyprázdněte je. Poté setřeste veškerou špínu a nečistoty jako je prach a podobně. Dokonce i zaschlé bláto se dá vyčistit nejprve na sucho.

Výběr vhodného místa pro praní

Praní oblečení v klasických kempech, kde je zázemí, je poměrně snadné. Většinou jsou zde pračky nebo alespoň místnosti, kde se dá vyprat. Pokud budete prát ve stanovém kempu, kde takové vybavení chybí, vyberte si místo, které je dostatečně vzdálené od zdrojů pitné vody a potoků, aby nedošlo ke znečištění vodních zdrojů. Vyberte si také místo s dostatkem prostoru pro sušení prádla.

Použití přírodní vody pro praní

Pokud máte přístup k čisté přírodní vodě, jako je jezero nebo řeka, můžete ji použít k praní oblečení. Při praní venku se vždy ujistěte, že používáte ekologicky šetrné metody a prostředky, aby nedošlo ke znečištění vody.

Praní oblečení bez pracího prostředku

V kempu je často nejlepší prát oblečení bez použití chemických pracích prostředků. Pokud je voda dostatečně měkká, stačí použít vodu a kartáč na odstranění nečistot. Na hodně znečištěné oblečení můžete použít malé množství ekologického pracího prostředku. Ideální je používání žlučového mýdla, které velmi dobře odstraňuje širokou škálu skvrn.

Ruční praní oblečení v kempu

V kempu budete nejspíš prát ručně, a to ať už se jedná o spodní prádlo nebo o větší kusy oblečení jako jsou džíny, trička nebo košile.

Při ručním praní oblečení v kempu postupujte následovně:

  1. Naplňte vědro vodou.
  2. Přidejte malé množství ekologického pracího prostředku.
  3. Vložte oblečení do vody a jemně ho třete a mačkejte, aby se odstranily nečistoty.
  4. Nechte oblečení namočené několik minut.
  5. Oblečení vymáchejte, vyždímejte a nechte uschnout.

Jak efektivně vypláchnout oblečení?

Po praní je důležité oblečení důkladně vypláchnout, aby nezůstaly zbytky pracího prostředku. Vyplachujte oblečení v čisté vodě, dokud voda nebude čirá.

Sušení oblečení v přírodě

Sušení oblečení na čerstvém vzduchu je nejlepším způsobem v kempu. Zavěste prádlo na šňůru nebo sušák a nechte ho uschnout.

Sdílet

Rozvážíme i k vám?
Ověřte si adresu

Vaši adresu potřebujeme vědět už teď, abychom vám mohli zobrazit pouze nabídku týkající se vaší lokality.

Na této adrese čistíme

Pokračovat na další sortiment

Ve Vaší lokalitě bohužel nečistíme žádné produkty z této kategorie

Zadat jinou adresu

Je nám líto, ale nejčastěji čištěné na této adrese nečistíme, ale jiný sortiment ano

Pokračovat na dostupný sortiment